Kiesgroepen

Mijn ouders gaan scheiden en ik dan?

flyerlogo

Voor veel kinderen en jongeren is het niet gemakkelijk als hun ouders gaan scheiden.
Ineens staat hun leven op z’n kop en verandert er heel veel. Dit kan invloed hebben op de ontwikkeling van kinderen. Het is fijn om met anderen die hetzelfde hebben meegemaakt hierover te praten. Ook als het al langer geleden is gebeurd.

Echtscheiding kan voor kinderen vele negatieve gevolgen hebben. Zo zijn er veel directe gevolgen die vaak belastend zijn voor kinderen. Ouders zijn vaak heel druk bezig met hun eigen problemen door de scheiding en hebben daardoor minder oog voor de behoeften van de kinderen. Juist in de periode dat kinderen hun ouders hard nodig hebben zijn ze dus niet of minder beschikbaar. Het aanpassingsvermogen van het kind en de jongere wordt voortdurend op de proef gesteld.

KIES is een programma dat bestaat uit acht bijeenkomsten van 1,5 uur met een groep van maximaal acht kinderen of jongeren.

Tijdens de KIES bijeenkomsten wordt er met elkaar gepraat over alles wat de jongeren en kinderen bezig houden rondom de scheiding. We gaan samen op zoek naar manieren hoe om te gaan met alles wat anders is na de scheiding.  Door het uitwisselen van ervaringen en tips helpen we elkaar om het beter te begrijpen en een plaats te geven. Zo krijgt het kind een andere kijk op de eigen situatie en het kan hem/haar helpen om op te komen voor eigen wensen en belangen.

Thema’s die aan bod komen zijn: kennismaken met verschillende situaties van kinderen en echtscheiding, de situatie van jezelf, je gevoel en je gedrag, je uitten, hoe ga je om met iets wat je moeilijk vindt, keuzes maken voor eigen houding en gedrag en oefenen van moeilijke gesprekken.

Er kan worden deelgenomen aan twee KIES-groepen:
een groep voor 8-12 jarigen en een groep voor de onderbouw van de middelbare school 12-15-jarigen.

Praktische informatie

  • Tijdsduur: 8 bijeenkomsten van 1,5 uur
  • Aantal personen: 4-8
  • Informeer naar de prijs!
    (inclusief werkmap, materialen, drinken en iets lekkers)
  • Plaats, datum en tijd in overleg.

Voor meer informatie of aanmelding:

Plan een gratis gesprek 

Of bel: 06 403 190 25 (Désirée Brugmans)