Even kennismaken

Het belangrijkste in communicatie is te horen, wat er niet wordt gezegd.    

SPRING! wordt sinds 2009 geleid door Désirée Brugmans(1966).
Na een 20-jarige loopbaan in het regulier basis,- voortgezet en speciaal onderwijs is ze haar eigen bedrijf gestart met als drijfveer mensen te laten ontdekken wat hun kwaliteiten en valkuilen en vooral hun eigen mogelijkheden zijn. 

Désirée heeft diverse opleidingen en cursussen gevolgd op het gebied van coaching, stresscounselling, leer- en gedragsproblematieken, oplossingsgericht werken en communicatie. Jaarlijks komt daar nascholing bij.

Ieder mens zien als uniek. Op maat werken is voor Désirée een mooie uitdaging: Wat ligt er onder de eerste vraag en welke vragen worden er eigenlijk niet gesteld?
Waarin kan de ander zich overwinnen en groeien?
Waarin ligt nu het echte probleem?

Désirée coacht mensen in het bedrijfsleven en onderwijs in communicatie, op het gebied van burn-out, loopbaan- en persoonlijke ontwikkelingen.
Ze
is geïnteresseerd in wat mensen beweegt en probeert hen met kleine zetjes te stimuleren net wat verder te durven gaan dan iemand zelf voor mogelijk houdt.

Geloven in jezelf en in je eigen kwaliteiten staat voorop!
Soms is er behoefte aan een luisterend oor of aan iemand die een spiegel voor houdt. Samen op zoek gaan naar het antwoord op vragen en het ontrafelen van problemen om zo te komen tot oplossingen waarmee men weer verder kan.

Kernwoorden die de werkwijze typeren: Gedreven, bevlogen en betrokken!

Désirée kijkt vanuit verschillende gezichtspunten en invalshoeken met een helicopterview tegen vragen aan. Mensen worden verrast door de directheid van vragen of rollenspellen die als eye-openers dienen voor een boeiende ontdekkingstocht met elkaar.

Een veelgehoorde uitspraak tijdens coaching sessies: “Jij durft het wel te zeggen en dat is erg confronterend. Het is echter wel goed dat het nu open ligt en benoemd is”.
Provocatief coachen wordt dan ook vaak toegepast.

Visie

  • de grootste en moeilijkste stap is onderkennen dat je hulp nodig hebt en het even niet meer alleen kunt. 
  • denken in oplossingen, niet in problemen.
  • blijf niet te lang in een probleemstelling hangen, maar ga aan de slag!
  • durven is doen en de coach is je ruggensteun en tijdelijk vangnet.
  • een ieder zelf laten handelen en te laten ontdekken waar zijn of haar eigen sterke kwaliteiten en mogelijkheden zitten.
  • het gaat veelal om het doorbreken van patronen die ontstaan zijn omdat je te maken hebt met systemen waar binnen mensen functioneren.

Hulp kan geboden worden bij u op het bedrijf, bij u op school of in uw thuissituatie.