Stresscounselling

 

 

 

 

 

Wat is stresscounselling?

Stress

Wat stress is, weten de meeste mensen wel. Al kan stress (of wat stress veroorzaakt) voor iedereen iets anders zijn. Ieder mens kent positieve en negatieve stress in haar of zijn leven.

Positieve stress als je bijvoorbeeld verliefd bent of een prestatie neer wilt zetten. Je lichaam zorgt ervoor dat er adrenaline vrijgemaakt wordt, zodat je een goede prestatie neer kunt zetten of heerlijk geniet van de vlinders in je buik.

 

Een gezonde spanning is goed omdat men extra alert en geconcentreerd kan reageren en zo beter kan presteren. Het hoort bij het leven en komt bij iedereen voor.
Maar sommige situaties leveren stress op zonder dat deze effectief te gebruiken is. Veel mensen raken bijvoorbeeld gestrest tijdens hun dagelijkse verblijf in de file.

Als er sprake is van negatieve, vaak langdurige of zich steeds herhalende stress, dan is er wat anders aan de hand.
Als de stress (te) lang aanhoudt en/of er geen tijd is om te herstellen, worden de gevolgen op steeds meer gebieden merkbaar en kan het evenwicht permanent verstoord raken, hetgeen kan uitmonden in overbelasting en zelfs burn-out.

Wordt je leven er door beïnvloed op een manier die je niet wilt?
Wat kun je zodanig veranderen dat je er niet meer (of minder) door gehinderd wordt en je je leven weer zo kunt leven als jij wilt?

Stresscounseling
Het is een laagdrempelige vorm van hulpverlening waarbij je doelen gaat formuleren en gaat handelen om deze doelen te bereiken. Denk hierbij aan het beter leren kennen van jezelf, aan het leren omgaan met je eigen emoties en overtuigingen en aan het leren omgaan met persoonlijke problemen en vragen.
Stresscounseling helpt jou dus bij het vinden van de antwoorden op jouw hulpvraag die voornamelijk gerelateerd is aan de oorzaak en gevolgen van stress

Interesse?
Informeer dan vrijblijvend naar de mogelijkheden!

info@coaching-spring.nl
tel. 
06 403 190 25 (Désirée Brugmans)