Algemene info

KIES=
Kinderen In Echtscheiding Situaties

http://kiesvoorhetkind.nl/leden/desiree-brugmans/

 

 

Als KIES coach biedt SPRING! kinderen en jongeren een luisterend oor om alle emoties van een scheiding te kunnen verwerken.
KIES biedt een plek om zonder last van loyaliteitsgevoelens over de scheiding te kunnen praten en iedere vraag te kunnen stellen.

Kinderen willen na de scheiding van hun ouders helemaal niet kiezen, zeker niet tussen hun ouders. Daarom staat KIES ook voor kiezen voor jezelf. Ouders blijven altijd de ouders van hun kinderen.

KIES is een preventief hulpprogramma ontwikkeld voor en vanuit de behoefte van het kind met gescheiden ouders. Het KIES programma is bewezen effectief en werkt preventief. Op de website van KIES:  Kiesvoorhetkind  is meer achtergrondinformatie te vinden over het programma.

KIES op school

De KIES-coach biedt op de basisschool of middelbare school een serie van acht bijeenkomsten aan waarin maximaal 10 kinderen met elkaar uitwisselen en leren over de situaties die zich voordoen in hun ‘gescheiden leefsituatie’.
KIES leert kinderen de scheiding beter te begrijpen, te verwoorden wat de scheiding voor hen betekent en hun vragen en angsten te uiten met elkaar. KIES draagt bij aan een positief zelfbeeld, zelfvertrouwen en manieren om gevoelens te uiten in een veilige sfeer.
KIES leert kinderen om te gaan met gedachten die kinderen hebben over de scheiding zoals: ‘Het is mijn schuld’ of ‘Ik kan zorgen dat mijn ouders weer bij elkaar komen’ of ‘ ik kan zorgen dat mijn ouders weer gelukkig worden’.
Bij KIES staat ieders persoonlijke verhaal voorop.

KIES VOOR MIJ

Als er bij kinderen problemen zijn op sociaal-emotioneel gebied is het mogelijk om een individueel traject KIES voor MIJ te volgen.
Dit kan eventueel ook als meerdere kinderen in een gezin samen een traject aan willen gaan. KIES wordt dan op maat gemaakt en er wordt gekeken wat er verder nog nodig is in bijv. het gezinssysteem.

KIES vergoeding 

De volgende verzekeraars bieden een vergoeding voor een begeleidingstraject met KIES:

Afbeeldingsresultaat voor kiemer zorgverzekering     Afbeeldingsresultaat voor agis zorgverzekeringen

KIES wordt ook nog via een aantal andere zorgverzekeringen vergoed.
Vraag op naam van je kind een verwijzing aan via de huisarts, Centrum voor Jeugd en Gezin of de centra voor CMD (centrum voor maatschappelijke dienstverlening) binnen de gemeente.

KIES subsidie

Scholen kunnen subsidie aanvragen om een KIES groep op school te starten. Via de volgende instanties is daar informatie over te vinden:

Afbeeldingsresultaat voor gezonde school     https://www.gezondeschool.nl/ 

Afbeeldingsresultaat voor nederlands jeugdinstituut       http://www.nji.nl/

 

Contact

Zijn er nog vragen of heb je interesse in een Kies Coach traject?

Plan een gratis gesprek 

Of bel : 06 403 190 25